Airco zonder buitenunit

Alles wat u moet weten over monoblok airconditioningsystemen

Monoblock airconditioningsystemen zijn ontworpen zonder buitenunits. Vaste monoblock units worden aan de buitenkant van een gebouw geïnstalleerd, terwijl draagbare monoblock units van ruimte naar ruimte kunnen worden verplaatst.

airco zonder buitenunit

Wat is een monoblock airco-airco zonder buitenunit?


Een monoblok airconditioner is een type binnenkoelapparaat. Het heeft geen buitenunit en de koelmotor bevindt zich in het apparaat. Door zijn relatief kleine afmetingen en onopvallende uiterlijk is hij ideaal voor gebruik in kleine ruimten, zoals stacaravans of appartementen. Monoblock airconditioners worden meestal gebruikt als draagbare airconditioners, maar ze kunnen ook op vaste locaties worden geïnstalleerd als een vaste wandunit. Vaste monoblock airconditioners moeten tegen een buitenmuur worden geplaatst om maximale ventilatie mogelijk te maken. Bovendien hebben monoblock airconditioners twee ventilatieroosters nodig – één op de buitenmuur en één op de binnenmuur. De koelmotor bevindt zich in deze kast, waardoor deze iets groter is dan een binneneenheid van een split-systeem airconditioner.

Versies van monoblock-airconditioners

Zoals eerder vermeld, zijn airconditioners zonder buitenunit verkrijgbaar in een vaste wandopstelling of verrijdbaar
in de vorm van een vrijstaand of mobiel apparaat:

Vaste monoblock airconditioning

Een vaste airco zonder buitenunit is er in verschillende uitvoeringen: je kunt kiezen voor een vloer-, wand- of plafondmodel. Aan de buitenzijde van het gebouw zijn slechts twee roosters nodig voor de aan- en afvoer van de lucht; door te kiezen voor een monoblock airco hoef je aan de buitenkant van je huis geen ruimte te voorzien voor de vaak nogal logge buitenunit. Een vaste airco heeft vaak een groter koelvermogen dan mobiele apparaten. Dit maakt echt een verschil voor het comfort in huis of op kantoor. Vraag gratis offertes op maat aan voor uw woning of bedrijf via de

Mobiele airco zonder buitenunit

De meeste draagbare airconditioners zijn monoblocks. Hierdoor koel je verschillende ruimtes op verschillende tijdstippen. Deze flexibiliteit is natuurlijk een grote troef en de prijs zal ook een stuk lager zijn dan die van vaste airco’s. Ook heb je geen installatiekosten. Een nadeel van mobiele monoblock airco’s is dat ze de warme lucht naar buiten moeten afvoeren met een afvoerslang. Hiervoor moet een raam of deur worden geopend, waardoor warme buitenlucht naar binnen kan. Dus niet echt efficiënt

Voor- en nadelen airconditioning zonder buitenunit

  • Geen zichtbare buitenunit Het niet hoeven installeren van een buitenunit is een groot voordeel ten opzichte van split airconditioners, waarbij het airconditioningsysteem is opgesplitst in een binnenunit en een buitenunit. Dit biedt ook een esthetisch voordeel; de enige sporen van de monoblock-airconditioning die je aan de buitenkant van het huis of kantoor kunt zien, zijn de twee ventilatieopeningen.
  • Eenvoudige installatie De installatie is vrij eenvoudig omdat er geen airco’s op elkaar aangesloten hoeven te worden. Dit is meestal één apparaat. Wil je meerdere ruimtes koelen, dan kun je kiezen voor een split airconditioner, waarbij je meerdere binnenunits op één buitenunit kunt aansluiten.
  • Beperkte ruimte verlies Bij een vast toestel kunt u de overlast van de binnenunit beperken door te kiezen voor een plafond- of wandmodel. De mobiel zonder buitenunit durft soms in de weg te staan.
  • Goedkoper dan een gesplitst systeem Doordat de installatie beperkter is in omvang, is de kostprijs lager dan bij een splitsysteem. Ook zal de installateur minder werk hebben om het toestel te installeren, wat ook een gunstig effect heeft op de prijs.
  • Meer geluidsoverlast Het grootste nadeel van een monoblock-airconditioner is dat de luidruchtige compressor zich in huis of op kantoor bevindt. Je kunt dus geluidsoverlast ervaren, al is dat bij moderne apparaten niet zo erg.
  • Beperkte installatie-opties Een monoblock airco moet altijd direct op een buitenmuur worden geplaatst waar de lucht naar buiten kan en mag worden geblazen. Dit is praktisch niet altijd haalbaar. Een split-airconditioner biedt meer flexibiliteit op dat gebied.
  • Moeilijke afvoeropties met mobiele apparaten Bij de mobiele versie moet je wel rekening houden met de uitlaatpijp: deze geeft veel overlast omdat de airco dan dicht bij een open raam of deur moet komen te staan. Zoals reeds vermeld resulteert dit in een inefficiënte werking van de airconditioning omdat er dan weer warme buitenlucht binnenkomt. Veel mensen zijn daarom op zoek naar een mobiele airco zonder afvoerslang als oplossing, maar deze bestaat eigenlijk niet. Het gaat namelijk om een ​​, een apparaat dat gezien kan worden als een lichte versie van de draagbare airconditioner.

Wilt u airconditioning offertes op maat ontvangen?

Kies een gespecialiseerde airco installateur en zorg dat de werkzaamheden correct worden uitgevoerd. Via onderstaand formulier ontvang je gratis prijs
voorstellen en advies van maximaal 3 koeltechnici actief in uw regio.

Buldit, dat is:

Monoblock airconditioningsystemen zijn ontworpen zonder buitenunits. Vaste monoblock units worden aan de buitenkant van een gebouw geïnstalleerd, terwijl draagbare monoblock units van ruimte naar ruimte kunnen worden verplaatst.