airco met buitenunit

Airco met buitenunit

Airco met buitenunit

Een split-airco met buitenunit is de meest comfortabele manier om een ruimte te koelen. Deze airconditioners worden normaal gesproken als vaste modellen geïnstalleerd, maar er zijn ook mobiele split airconditioners. Voor meer informatie over de constructie, de voor- en nadelen, de opties en de prijzen van dit type airconditioning, zie hier.

Split airco

Outdoor air conditioner split system unit on white wall with copy space. HVAC industrial appliance
  1. split airco met buitenunit
  2. airco zonder buitenunit
airco met buitenunit
airco met buitenunit

wat is een airco met buitenunit?

Een split systeem airco is een type centraal airconditioningsysteem. Het bestaat uit een buitenunit en een of meer binnenunits. In sommige gevallen worden meerdere binnenunits aan één buitenunit gekoppeld; in deze gevallen spreken we van multisplitsystemen. Sommige merken bieden de mogelijkheid om tot acht binnenunits aan één buitenunit te koppelen.

Airconditioningunits voor binnen worden meestal aan het plafond, de vloer of een muur gemonteerd. U kunt er ook voor kiezen om een airconditioning unit in te bouwen in de muur of in een verlaagd plafond bij nieuwbouw of bij renovatie.

airco met buitenunit
airco met buitenunit

wat is een airco zonder buitenunit?

Buitenunit kunnen vrijstaand worden gebruikt of op een plat dak worden geplaatst. Ze kunnen ook met speciale haken aan de buitenmuur of op een schuin dak worden bevestigd.

Airconditioningsunits zijn met elkaar verbonden met 2 koelpijpen. Koelleidingen worden in de muur ingebouwd in nieuwbouw of tijdens renovatie. Om de leidingen in afgewerkte ruimten te verbergen, kunnen aangepaste kabelgoten worden gebruikt.

beschikbaar: mobiele airconditioner met buitenunit of in een vaste installatie.

Als u een ruimte slechts enkele dagen of weken per jaar moet koelen, kan een mobiele airconditioner de perfecte keuze zijn. Naast het vermijden van het hinderlijke geluid van een monoblock airconditioner, kunt u ook kiezen voor een mobiele unit met een buitenunit los van de binnenunit.

Hoewel mobiele airconditioners draagbaar zijn, hebben zij beperkingen. Ze zijn niet echt praktisch, comfortabel of esthetisch. Omdat je een raam op een kier moet houden, komt er warme lucht terug binnen. Erg efficiënt kun je dit niet noemen.

Voordelen & nadelen airco met buitenunit
-Voordelen
  • Ruimte besparen

Aangezien het airco systeem opgesplitst wordt, kan de grootte van de binnenunit(s) beperkt blijven. Je verliest dus minder binnenruimte en vanuit een esthetisch standpunt is het ook beter om de binnenunits zo compact mogelijk te houden.

  • Flexibiliteit

Eén enkele buitenunit kan meerdere binnenunits van verschillende types bedienen, zodat u in de ene ruimte een plafondunit en in de andere een wandunit kunt plaatsen. Later kunt u binnenunits toevoegen aan een bestaand systeem.

  • Minder geluidshinder

De compressor, het meest lawaaierige onderdeel van een airconditioningsysteem, wordt in een buiteneenheid geïnstalleerd, waardoor het mogelijk wordt de airconditioner binnen in een huis of kantoor te laten werken zonder geluidsoverlast te veroorzaken.

-Nadelen
  • Plaatsing van de buitenunit

Voor de installatie van een split-airconditioner kan het nodig zijn een buitenmuur voor de buitenunit te voorzien, wat afbreuk kan doen aan het uitzicht van uw huis of eigendom.

  • Een split-airconditioner met een buiteneenheid is moeilijker te installeren en duurder dan airconditioners zonder buiteneenheid.

De installatie van een split airconditioner is moeilijker dan de installatie van een monoblock airconditioner. Dit zal van invloed zijn op de kosten van de installatie. klik hier voor prijsinformatie.

Prijs split airco

Bij de aanschaf van een gedeelde airconditioner moet met veel factoren rekening worden gehouden: de uitvoering (mobiel of vast), het verbruik van de airconditioning, de gekozen eenheid en de opties ervan (alleen koelen of koelen plus verwarmen) zullen de prijs beïnvloeden.

Een split-airconditioner van een gerenommeerde fabrikant kost tussen de 1.500 en 3.500 euro. Kies je voor een multi-split systeem, dan betaal je zo’n 800 tot 1.000 euro per binnenunit. De prijs van een split-airconditioner is afhankelijk van de fabrikant; bekende merken zijn Daikin, Panasonic, Philips, LG en Mitsubishi.

Verlaagd btw tarief

Btw-tarief van 6%

Particulieren die airconditioning installeren in particuliere woningen die meer dan tien jaar oud zijn, kunnen in aanmerking komen voor een verlaagd tarief van de belasting over de toegevoegde waarde (btw); zij betalen dan slechts 6% btw in plaats van het gebruikelijke tarief van 21%.

Meerdere kamers koelen: multi- of single-split airconditioners?

In sommige systemen of situaties is een multi-split systeem niet de beste optie. Sommige systemen of situaties werken beter wanneer slechts één buitenunit en één binnenunit tegelijk worden gekoppeld.

Multi-split airconditioners hebben binnenunit die in dezelfde stand moeten worden gezet: koelen of verwarmen (althans bij een airconditioner die kan verwarmen).

Het inhuren van een specialist om uw behoeften te schatten is de beste manier om ervoor te zorgen dat u het juiste systeem voor uw huis heeft. Vergelijk offertes van meerdere professionals, en zorg ervoor dat u de geloofsbrieven controleert van iedereen die u inhuurt.U kunt hier een gratis offerte aanvragen van lokale installateurs.

Onderhoud van je airco

Voor een lange levensduur van uw split-airconditioner moet u hem periodiek laten onderhouden. Dit omvat het reinigen van de filters en het bijvullen van het koelmiddel, het repareren van eventuele kapotte onderdelen en het vervangen van versleten onderdelen.

Wanneer airconditioners meer dan 3 kilogram koelmiddel bevatten, is een jaarlijkse onderhoudsbeurt en het bijhouden van een onderhoudsboekje verplicht. Dit geldt dan niet meer voor huishoudelijke installaties.

Veel airconditioningsbedrijven bieden ook onderhoudscontracten aan. U kunt dan rekenen op regelmatige controles en reparaties van de airconditioner en doorgaans ook op een lagere prijs per reparatie. Voordat u een onderhoudscontract tekent, moet u nagaan welke onderhoudstaken onder de overeenkomst vallen.

Ontvang gratis airconditioning offertes.

Om een airconditioningsinstallateur te kiezen, vult u het formulier in en wij sturen u vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 koeltechnici bij u in de buurt.

airco
airco zonder buitenunit
airco kopen
airco installatie
airco installeren
airco installateur
airco met buitenunit
airconsole
airconditioning
airco plaatsen
airco mobiel
airco daikin
airco zonder slang
airco oudenaarde
airco verwarming
airco mitsubishi
airco onderhoud
airco prijs

airco-kopen-URL airco-kopen-URL