Optimale airconditioning

Airco bijvullen

Uw airco koelt niet meer zo goed als eerst. Hoe komt dit en wat kun je er tegen doen? Het koudemiddel in de airco neemt door verlies en verdamping jaarlijks af met 8% tot 10%. Gevolg: de koelcapaciteit van de airco wordt minder, waardoor de temperatuur steeds langzamer daalt. Dan is het tijd voor een Airco Servicebeurt, zodat u weer met een goed gevulde airco kunt verkoelen.

Thuis uw airco bijvullen

Net als je CV-ketel heeft een airco regelmatig onderhoud nodig. Een onderdeel van het onderhoud is de controle of er nog voldoende koudemiddel in de airco aanwezig is. Dit koudemiddel heeft een belangrijke rol bij het koelen van de lucht. En ook als jouw airco volledig naar behoren werkt, verdampt er altijd een deel van het koudemiddel. U moet daarom regelmatig de airco afvullen. Gemiddeld kun je aanhouden dat de klus ‘airco afvullen’ eens in de twee jaar moet gebeuren. 

De prijs is vooraf afhankelijk van hoeveel tijd de vakman bezig is om de airco te vullen. Je kunt ervoor kiezen om de vakman per klus te betalen, maar je kunt natuurlijk ook een onderhoudscontract afsluiten. Dan komt de vakman eens per jaar bij je langs om de airco te onderhouden. Onderaan de streep ben je dan vaak goedkoper uit. Eventuele mankementen is de vakman bij een periodieke onderhoudsbeurt snel op het spoor. Zo voorkom je dus ook dat een klein mankement na verloop van tijd uitgroeit tot een groot probleem. Met bijbehorende hoge kosten. 

Zelf je airco bijvullen?

Het is niet toegestaan om zelf een airco bij te vullen, omdat hierbij een giftige stof kan vrijkomen, die erg slecht is voor het milieu. Laat dit daarom door een expert doen.

Airco zelf goed onderhouden

Naast de controle van de vakman is het ook belangrijk om zelf de airco te controleren, zo voorkomt u hoge kosten. Hieronder een aantal tips:

Hoe wordt een airco bijgevuld?

Een airco bijvullen is in een aantal stappen te realiseren. Hierdoor kunt u weer optimaal genieten van het apparaat.

Wilt u airconditioning offertes op maat ontvangen?

Kies een gespecialiseerde airco installateur en zorg dat de werkzaamheden correct worden uitgevoerd. Via onderstaand formulier ontvang je gratis prijs
voorstellen en advies van maximaal 3 koeltechnici actief in uw regio.

Buldit, dat is: